Mijn laatste week!!!! | Week 18

Dit is mijn laatste week alweer! Wat is dat onrealistisch. Er staat nog van alles open. Maar mijn eigen werk komt er volgende week ook gewoon aan. Jos heeft mij al gevraagd voor een klusje na mijn tijd bij Concept7. Wat is het raar en onrealistisch om straks ‘weg’ te gaan.

In deze week heb ik alweer heel wat gedaan. Tijd hier lijkt te vliegen, maar ondertussen. Zolang je terug blijft kijken zie je hoeveel je leert in zo’n korte tijd. Daarnaast is Concept7 ook alweer heel wat veranderd in de tijd dat ik hier zit. Hmm… zie ik daar een verband 😛

Deze week heb ik mij bezig gehouden met prototyping. Waar we vorige week ideeën hebben verzonnen was het deze week aan mij de taak om dat alles om te zetten in prototypes. Maar niet zomaar prototypes!

Paper prototyping
Na de ideeën van vorige week en de uitwerking van één ‘concreet’ idee, is het tijd om dat alles nog even wat concreter te maken. Dus heb ik mijn ideeën uitgewerkt op papier. Wat ook wel paper prototyping wordt genoemd. ‘Quick en dirty’.

1653907_10203302916953105_1993630314_n

 

Op deze manier kon ik wel heel snel testen wat ons idee, om een soort game te gebruiken als trigger om je locatie op te geven, doet. Uit een aantal korte tests bleek dat er best verwarring is over het idee. Dat het eigenlijk 2 dingen apart van elkaar zijn.

Toen heb ik kort met Stefan overlegd wat de vervolgstap is. En eigenlijk kwamen we er snel genoeg uit dat dat het daadwerkelijk bouwen van een testomgeving moet zijn.

Prototyping wordt concreet
We hebben ervoor gekozen om het huidige intranet Yammer te gebruiken om door te geven waar je bent die dag. Mensen moeten eenvoudig vanuit Yammer aan kunnen geven waar ze zijn. Dit doen ze door een berichtje te plaatsen “Ik werk vandaag #thuis. #hr”. Dit bericht vang ik op met mijn ‘app’. Om op die manier een overzicht te creeëren wie waar is.

Na 2 dagen hard werken heb ik het voor elkaar!

Schermafbeelding 2014-02-12 om 15.41.08

Het is nog niet heel mooi. Maar het werkt. En daar gaat het om. Dit zal ik de aankomende dagen gaan testen t/m volgende week dinsdag. Om op die manier zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Om uiteindelijk een rapport te kunnen schrijven voor Concept7 waarin ik advies geef over eventuele vervolgstappen.

Het zou goed kunnen zijn dat ook dit concept niet blijkt te werken en dat er een heel andere richting moet worden gekozen. Op deze manier krijgen we in ieder geval beter inzicht in de gebruiker. Waardoor ik uiteindelijk betere keuzes kan maken.

Dat heeft grote voordelen voor het project. En grote voordelen voor Concept7.

Wouter hoort erbij!
Deze week is de nieuwe stagiair ook gearriveerd. Welkom Wouter Sportel! 3e jaars Communicatie Wetenschappen en gedreven om het Interactie Ontwerpen onder de knie te krijgen. Ik wens je in ieder geval een hele goede tijd toe bij Concept7! Dat je meer mag leren dan waar je ooit op zou kunnen hopen 😉

Fixed vs Growth
Deze week heb ik ook iets ontdekt wat ik jullie als trouwe lezers niet wil onthouden. Het is iets wat ik in de artikel heb gelezen: http://www.brainpickings.org/index.php/2014/01/29/carol-dweck-mindset/.

het gaat namelijk over het verschil tussen een ‘fixed’ en ‘growing’ mind. En wat de zin van een growing mindset is. Hieruit heb ik voor mezelf de ontdekking gedaan dat een van de redenen waarom het met mij de afgelopen jaren niet zo lekker ging als de jaren daarvoor alles te maken heeft met mijn mindset. In mijn hoofd dacht ik dat ik het wel wist en daardoor kwam ik in een ‘fixed’ mindset. Waar een growing mindset juist gericht is op de reis naar het doel. Gaat fixed over het doel. Waar growing gericht is op hard werken is fixed gericht op talent. En wat viel het mij tegen dat het talent wat ik dacht te hebben nog zoveel minder is dan ik voor ogen had. Terwijl ik eerder gewoon hard werkte om te bereiken wat ik bereikt heb. Je gaat het eigenlijk doen voor de ander. Op deze manier sluit je heel veel waardevolle informatie uit omdat je dat geen eens de kans geeft ingang te vinden in je hoofd. Het kan je compleet blokkeren. Wat bij mij dus ook het geval was/is. Tijd om daarmee te breken! En voor mij is ‘luisteren’ daarin het sleutelwoord voor dit jaar. Door te luisteren kom ik uit mijn fixed mindset. En zal ik steeds meer een growing mindset aannemen.

Natuurlijk is het niet zo zwart wit zoals ik het nu zeg. Maar het kan wel een cruciaal gedeelte in mijn leven verbeteren als ik dat onder de knie krijg. Opnieuw een mooie levensles dus!

Tot slot
Zes maanden laat je niet zomaar achter je. Wat balen dat ik zo snel al weg moet. Wat mooi dat ik zoveel heb kunnen leren! Ik had me de afgelopen maanden niet beter voor kunnen stellen.

Dat mijn tijd bij Concept7 er opzit betekent nog niet dat mijn blogposts ook op zullen houden. Wat ik precies ga doen weet ik nog niet. Ik weet wel dat ik inhoudelijkere stukken wil gaan schrijven. En of dat op dit blog zal gebeuren of dat ik daar een ander blog voor opstart weet ik nog niet.

Tot snel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>