Voorbereiden en afronden | Week 13 en 14

Een nieuw jaar betekent nieuwe kansen! Lekker samen ontbijten. Dingen afronden en nieuwe dingen opstappen. Nog maar 6 weken en dan zit mijn stage er alweer op.

Week 13

Nieuwjaarsontbijt
Daar zit je dan, 22 man, lekker aan het ontbijt. En een ontbijt was het! Het is altijd mooi om zo het nieuwe jaar te beginnen.

1501678_700244643333478_2133593411_n (1)

SRPRS.me Backend
Eerder heb ik al iets verteld over SRPRS.me. Deze week mocht ik bezig met SRPRS.me backend. Wat is dat dan? Hoor ik je al vragen.  Het backend zal in dit geval de plek zijn waar het beheer zal plaatsvinden over de reizigers/klanten van SRPRS. Daarnaast komen daar reminders van wanneer een volgende actie moet plaatsvinden richting de reiziger. Verder moet Tim hier eenvoudig reizen in toe kunnen voegen en aan kunnen passen. Al-met-al een allround systeem om de belangrijke informatie over SRPRS weer te kunnen geven en bij te kunnen houden.

Wat ik zo speciaal vind aan dit project is dat het iets geheel nieuws is. En ik hou van nieuwe dingen. Op deze manier kan ik mijn IO capaciteiten verbeteren en bouwen aan een nieuw project. Wat ik ook fijn vind is dat het echt om de basis gaat. Zolang de basis echt goed werkt, is het goed. Hoe meer poespas ik verzin hoe lastiger het wordt.

C7 nieuwsbrief
Af en toe is het fijn om praktisch bezig te zijn. Zo heb ik nu de kans om ervoor te zorgen dat de nieuwsbrief van C7 een stuk makkelijker te onderhouden is. Tot nu toe moest Esther steeds in de HTML prutsen tussen alle code door om de tekst aan te passen. Ik heb de template omgezet naar een dynamische template waardoor Esther eenvoudig nieuwe blokken aan kan maken, foto’s toe kan voegen en teksten kan maken.

Next Step, gaat het door!!!?
Daar zit ik dan… toch wel een beetje gespannen… gaat het door? Mag ik bezig met de HR-App? En ja hoor! Ik mag vol aan de bak 😀 Wat betekent dat ik vanaf nu nog 6 weken heb om aan de slag te gaan. Ik heb met Annemieke afgesproken dat ik eerst de dingen waar ik nu mee bezig ben af ga ronden. Dat is SRPRS.me en de persona’s. Daar heb ik sowieso nog wel 2 weken voor nodig.

Het gaat door! Ik mag aan de slag! Tijd om met mijn voeten in de klei te gaan en mijn handen vies te maken. Eerst de bezem er doorheen en dan 4 weken lang knallen. Klap op de vuurpijl. Piek op de boom. Geen twijfel mogelijk… ik heb er zin in!

Welkom Stephan!
Concept7 is on-a-roll. Stephan Janssen is nu werkzaam. Stephan zijn specialiteit is ontwerpen. Maar ondertussen hebben we al door dat hij veel meer kan dan dat. Een designer in de volste zin van het woord. Welkom Stephan. Ik ben erg benieuwd hoe je het gaat hebben.  Ik wens je in ieder geval toe dat dit je het naar je zin gaat hebben, veel mag doen en leren!

Week 14

Eindpresentatie school
Nog 4 weken te gaan en nu al de eindpresentatie voor school. Toch wat spannend. Ik ben een maand later begonnen met stage waardoor ik nu eigenlijk al klaar had moeten zijn. Voor velen was het de laatste lootjes. Voor mij was het presenteren met het idee in mijn achterhoofd dat ik hierna nog lekker 4 weken kan knallen. Zonder de kopzorgen of ik alles voor school wel goed doe. Ongelimiteerd leren.

De presentatie ging goed. Ik heb mijn ‘publiek’ mooi wat uit kunnen leggen over HCD en tegelijk wat van mijn werk kunnen laten zien. Uiteindelijk draaide het tijdens mijn presentatie ook niet om mijn werk. Maar om het proces wat ik op heb gepikt tijdens mijn stage. Dat is volgens mij prima gelukt.

De laatste lootjes / afronden
Naast mijn eindpresentatie had ik natuurlijk SRPRS.me en de persona’s nog. Daarnaast waren er nog wat kleine dingetjes tussen gekomen. Mooi de kans dus om af te ronden. Verder ben ik deze week druk bezig geweest met mijn blog. Een “Over mij” pagina gemaakt en het design wat aangepast. Nu aan het einde van de week is SRPRS.me af en de persona’s opgeleverd. Mijn blog bijgewerkt. En heb ik een mooie aanvalsstrategie voor het nieuwe project. HCD samenvoegen met GTD. Waar HCD het proces is en GTD mijn manier van werken. Een interessante benaderingswijze omdat dit mij nog meer inzicht gaat geven in GTD en het HCD proces. Bedankt Stefan dat je even met mij mee wilde denken! Waardevol 😀

Tot slot
Kansen, mogelijkheden, afronden, om verder te kunnen gaan. Wat een fijn gevoel! Wat een strijd brengt het met zich mee om dingen af te ronden. Maar wanneer het eindelijk af is geeft het voldoening. 2 weken waarin ik vooral mezelf weer beter heb leren kennen. Privé en op de werkvloer. Ik heb het idee dat ik er steeds meer echt bij hoor. En dat is fijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>