Onderhoud is de weg naar overwinning: Hou de zaag scherp! (Week 4)

tree

Er was eens een man die een boom om probeert te zagen, het is niet zomaar een boom, hij is gigantisch. Deze man heeft een buurman die net zo’n grote boom om probeert te zagen, het verschil is dat de buurman veel later begint. Tot op een gegeven moment de zaag van de eerste man bot en is en zijn buurman vraagt waarom hij zijn zaag niet scherpt. De man reageert geïrriteerd dat dat teveel tijd kost. Tegen de tijd dat de buurman zijn zaag bot is loopt de buurman nog wel achter, zijn boom is minder ver door dan die van de eerste man. De eerste man zaagt door terwijl de buurman zijn eigen zaag scherpt, nadat de zaag scherp is, is de buurman zo door de boom heen en ligt binnen no-time op de grond.

In het kort is dat mijn motivatie om onderhoud op een hoog te houden tijdens mijn stageperiode. Voor mij beteken onderhoud het bijhouden van mijn blog, motiverende boeken lezen, reflecteren, praten met motiverende mensen, voldoende slapen, voldoende bewegen, mijn mail bijhouden, mijn laptop netjes houden, in het kort opschonen, geïnspireerd raken en inspireren. Om te voorkomen dat dit een fulltime job wordt heb ik besloten om alles zo efficiënt mogelijk aan te pakken. In sommige gevallen betekent dit een maximale tijd geven aan een opdracht, in andere gevallen betekent dit nee zeggen tegen andere dingen.

De meeste van de bovenstaande onderhoudsmanieren zijn ook geen dingen die mij 1 2 3 van nature komen. Ik moet er echt voor werken om mijn laptop netjes te houden, ik moet echt mijn best doen om mijn blog bij te houden. Een van de dingen die ik vanaf het begin van mijn stage heb gedaan (op aanraden van Ron, mijn stagebegeleider), is voor mezelf een halve dag per 2 weken in te roosteren voor mijn blog. Nu is dat, vooral voor in het begin nog wel wat kort. Het mooiste zou zijn als ik elke dag even besteed aan het schrijven.

Deze week heb ik veel aangescherpt, helder gekregen, mijn pad wordt langzaamaan uitgezet.

De grote meubelzaak

Naast het aanscherpen van de zaag (daarover later in deze post meer), hebben we opnieuw een sessie gehad met de meubelzaak. Deze keer ging de sessie over de interne systemen van de meubelzaak, hoe ze banken binnenkrijgen, de verkoop, de aanlevering en bijvoorbeeld hoe hun meubels worden gefotografeerd. Een interessante sessie waarin veel duidelijk is geworden over mogelijkheden en problemen binnen de meubelzaak.

School niet te vergeten!

Het is tijd om de zaag scherp te krijgen, om de doelen helder te krijgen, om overzicht te verkrijgen, plannen te maken en ze uit te voeren! En school noemt dat een stageovereenkomst. Hoe heerlijk is het om goede plannen maken voor de toekomst en hoe lastig maakt school het je door letter voor letter vast te laten leggen. Toch is het nodig en ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo eenvoudig mijn POP heb geschreven. Nu 4 weken bij Concept7 is mijn beeld van wat er mogelijk is duidelijk. Ik heb enkel de vertaalslag moeten maken naar EC’s (European Credits). In eerste instantie heb ik globaal voor mezelf neergezet wat ik wil gaan doen bij Concept7, daarna heb ik het document weer even laten liggen en ben ik de volgende dag weer verder gegaan. Ik merk dat dat er goed werkt om mijn gedachten op papier te zetten. Na het schrijven van mijn POP is de zaag op wat ik ga doen scherp, nu enkel de uitdaging om mijn POP regelmatig te lezen en ervoor te zorgen dat mijn doelen behaald worden!

Tot slot

Heb ik deze week mijn eerste blogpost live gezet, wat meteen 42 bezoekers opleverde, dat gaf wel een boost. Op naar week 5! Ik heb zin om meer te vertellen van mijn ervaringen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>